Samsung Galaxy S6 е един красив телефон, на който много трудно може да се устои. Ако вече сте изкушени от новия флагмен на Samsung, тогава ще се радваме да научите, че има много повече в този телефон, отколкото се вижда на пръв поглед. Ще откриете, че Samsung са работили усилено за добавяне на стойност и допълнителни функции. Някои от функциите са познати от предишните модели телефони от серията Galaxy S, някои са нови от Samsung, а други са налични чрез последната версия на Android 5.0 - Lollipop.

Ето някои от най-полезните съвети за Samsung Galaxy S6, които ние от TELEMOBIKA синтезирахме за вас.

Samsung Galaxy S6 Калъф

  • Как да си настроите навигацията, да си сложите тема, която ви харесва, как да използвате сензора за пръстов отпечатък, как да активирате разделянето на екрана и как да стартирате на камерата бързо
  • Как лесно да си направите селфи, как да включите режима "Не ме безпокой", как да изтеглите файлове бързо, как да направите скрийншот и как да използвате Google Now
  • Как да използвате "private" режим, как да увеличите сигурността при ползване, как да използвате жестове, извлечете максимума от вашия дисплей и персонализиране на вибрацията
  • Как да използвате Smart заключването, как да удължите живота на батерията, как да спрете или деинсталирате приложения, как да отключите опциите за разработчици и как да получите 100GB за съхранение на вашите файлове в облака безплатно

Как да си настроите навигацията

Едно от първите неща,които трябва да направите за да започнете да персонализирате навигацията на вашия Samsung Galaxy S6 е да дръпнете нотификациите и да кликнете върху EDIT. Сега може да преместите всички функции, кратки пътища и други, до които искате да имате лесен достъп. Когато сте готови, натиснете Done.

Също така може да редактирате бързите настройки, които се появяват в горната част на менюто настройки. Има бутон за редактиране (Edit) в горната част вдясно и може да изберете до девет специфични настройки, за да се появят като големи икони в горната част на списъка.

Вижте още: Калъфи за Samsung Galaxy S6 и Калъфи за Samsung Galaxy S6 Edge

Как да си инсталирате тема, която искате

Ще намерите обичайната партида от тапети и уиджити, ако натиснете и задържите на всяко празно пространство на началния екран. Там ще намерите разлините теми, с които може да дадете на телефона си изцяло нов вид, смяна на икони на приложения, шрифта, фона на вашия начален екран, както и елементи на много от вашите стандартни приложения, като телефон и контакти. Можете да визуализирате темите преди да потвърдите прилагането им.

Има само три теми в Samsung Galaxy S6 по подразбиране, но може да намерите много повече, като ги изтеглите чрез линка към магазина в горната част вдясно на страницата на темите. Има и инструмент, който ще ви позволи да създадете своя собствена тема.

Как да използвате сензора за пръстов отпечатък

Сензорът на пръстови отпечатъци е сред най-сигурните начини за отключване на вашия телефон Галакси S6. Активира сеот тук: Settings > Lock screen and security > Screen lock type > Fingerprints и следвайте инструкциите на екрана. Винаги можете да добавите повече отпечатъци по-късно или да премахнете пръстови отпечатъци в същото меню.

Най-добре да използвате палеца си, ако искате да можете да отключвате телефона си с една ръка. Също така имате възможност да зададете парола за възстановяване. В долната част ще намерите бутон, с който да изберете дали да използвате сензора за пръстови отпечатъци за уеб вход и за верификация на вашия Samsung акаунт. Това означава, че няма да се налага да въвеждате парола, а вместо това можете просто да сканирате пръстовия ви отпечатък.

Как да разрешите разделен екран

Самсунг Галакси S6 има зашеметяващ, 5.1-инчов дисплей и може да имате повече от един ап за него в едно и същото време, като използвате функцията сплит екран. Всичко, което трябва да направите е да задържите натиснат бутон на приложенията или мултитаскинг в долния ляв за няколко секунди. Долната половина на екрана ще покаже меню с приложенията, които може да избирате. Ако искате да промените мястото, плъзнете иконата в средата, нагоре или надолу. Можете да получите достъп до повече опции с потупване на кръга.

Как да стартирате бързо камерата

Samsung Galaxy S6 има фантастична 16-мегапикселова основна камера и можете да увеличите шансовете си за улов на тези спонтанни моменти с този пряк път. Просто натиснете двойно бутона Начало и камерата ще стартира. Тя работи, дори когато екранът е изключен.

Как лесно да си направите селфи

Понякога е доста неудобно едновременно да кадрирате перфектно вашата снимка селфи и да натиснете бутона за снимане. Очевидно от Samsung са обърнали внимание на това, защото може да го направите вече по удобно, дори и без аксесоар за Samsung Galaxy S6. Пуснете предната камера и наместете кадъра,който желаете. Когато сте готови, просто докоснете пулс сензора, който е под LED светкавицата на гърба на вашия телефон S6, за да направите снимката.

Как да включите режим "Не ме безпокой"

Понякога просто имате нужда от почивка или съсредоточаване и в такъв момент не бихте искали да ви безпокоят по телефона. За да активирате режим "не ме безпокой" отидете в Settings > Do not disturb и ще видите превключвател, с който може да изберете да заглушите всички повиквания и предупреждения. Има различни опции за изключения, които са удобни, ако чакате конкретно повикване. Може да си направите график, когато вашия Самсунг С6 ще е напълно безшумен или да филтрирате входящи повиквания и предупреждения. Имайте предвид, че това всъщност не спира сигналите, просто са безшумни, така че винаги може да проверите.

Как да теглите бързо файлове

Ако погледнете в настройки > повече настройки на връзката > изтегляне ще намерите опцията за увеличаване на скоростта за изтегляне на големи файлове (по-големи от 30MB). Тя работи с помощта на Wi-Fi и LTE заедно, така че имайте го предвид.

Как да се направите скрийншот

Задръжте натиснат бутона включване и бутон Начало заедно и можете да заснемете екрана на вашия Samsung Galaxy S6.

Как да използвате Google Now

За стартиране на Google Now просто трябва да задръжте натиснат бутона Home. Можете да поискате да се стартира приложение, търсене в интернет, да зададете напомняния и много други. Ще имате много повече възможности с Google Now, ако сте го настроили правилно. Можете да направите това като натиснете бутона меню в горния ляв ъгъл в Google Now и изберете Персонализиране.

Как да използвате режим "private"

Samsung предлага много удобен начин да скриете ваши снимки и други файлове от любопитни хора. Отидете на Settings > Privacy and safety > Private mode. Можете да изберете кое съдържание да се скрие и как да е достъпно. Дори имате възможност да го заключите с пръстовия ви отпечатък.

Как да заключвате приложения на екрана във вашия Samsung Galaxy S6

Способността да заключвате приложения на екрана бе въведена от Google с Android 5.0 Lollipop. На S6 ще го намерите в Settings > Lock screen and security > Other security settings. Идеята е, че можете да закачите ап на екрана преди да дадете телефона на някой да им попречите да търсят из телефона ви.

Как да използвате жестове

Samsung предлага някои удобни жест комбинации за управление на S6. Отидете в Settings > Motions и вие ще видите опциите:

  • Директен разговор - просто отворете определен контакт и след това вдигнете телефона до ухото си да му се обадите.
  • Smart сигнал - ще вибрира, когато вдигнете телефона си и сте пропуснали повикване или съобщение
  • Без звук - това е бърз начин да заглушите вашия S6, само като го обърнете.

Как да получите най-доброто от вашия дисплей

Отидете в Settings > Display > Screen mode и ще намерите няколко опции, които ще ви помогнат да отключите цялата мощ на AMOLED екрана. Mоже да изберете режим AMOLED кино или AMOLED снимка, които наистина увеличават контраста и жизнеността или можете да го оставите на основен, ако искате нещо малко по-близо до реалността.

Как да настроите вибрациите

Ако отидете в Settings > Sounds and notifications и натиснете "вибрации", ще намерите някои удобни опции. Можете да изключите вибрациите, да ги настроите,също да зададете модел на вибрациите или да промените интензитетът на вибрациите за различни неща, така че да вибрира силно за обаждания и едно минимално за известия.

Как да използвате Smart заключване

Отидете в Settings > Lock screen and security > Secure lock settings > Smart Lock и може да зададете телефона да се отключва автоматично, когато се свързва с конкретни Bluetooth устройства или системи (като smartwatch или колата ви), или когато сте в определено място.

Как да запазите живота на батерията

Ако отидете в Settings > Battery ще намерите подробна статистика за използването на батерията, както и информация за оставащото време. Там ще намерите и пестелив режим и ултра режим на енергоспестяване. Пробвайте различните режими, за да видите кой съответства най -добре на вас, без да ви урязва възможностите на телефона.

Как да деактивирате или деинсталирате приложения

Някои приложения не може да бъдат премахнати, но повечето могат. Можете да деинсталирате приложения с дълго натискане на иконата и като я плъзнете до деинсталиране в горния ляв ъгъл.

Как да отключите опциите за разработчици

Отидете в Settings > About device, там ще видите Build number. Натиснете върху него десет пъти след това се върнете към менюто Настройки и ще видите опциите за разработчици.

Как да получите 100GB свободно пространство за съхранение в OneDrive

Ако вече имате акаунт в Microsoft OneDrive, влезете през вашия телефон Galaxy S6 и натиснете "Apply 100GB Samsung offer". Ще получите 15GB като стандарт, който можете да увеличите до 115GB с офертата. Забележка: За съжаление не е налично за някои оператори.

Не забравяйте, да проверите какви аксесоари и калъфи за Smasung Galaxy S6 се предлагат, за да защитите вашия телефон

Това са нашите 20 съвета и трикове за Smasung Galaxy S6. Ако окрием още, ще ги добавим. Ако имате предложения, моля коментирайте и споделяйте.

Вижте видео с тест дали Samsung Galaxy S6 е водоустойчив.