LG G4 - новият водещ модел на корейската компания

Новият водещ модел на LG G4 вече е официално представен. Нека разгледаме по-подробно неговите характеристики.

Тялото на LG G4 е леко извито, като опция може да има кожен гръб. Има нов дисплей - IPS Quantum, Камерата е с нов обектив, нов сензор за по-прицизен балан на бялото, както и нов ръчен режим. За разлика от камерата, процесорът Snapdragon 808 е крачка назад.


Характеристики на LG G4 - ревю

 • Размери: 148.9 x 76,1 x 6.3-9.8 мм
 • Тегло: 155g
 • Екран: 5.5" IPS Quantum с Резолюция 1,440 x 2,560
 • Покритие на екрана: Горила глас 3
 • Чипсет: Snapdragon 808, шест ядрен, 3GB RAM
 • Операционна система: Android 5.1 Lollipop; Optimus UX 4.0
 • Камера: 16MP за основната камера и 8-мегапикселова за предната камера
 • Батерия: 3000mAh
 • Памет: 32GB вградена; Разширяема чрез microSD слот за карта
 • Мрежа: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Свързаност: Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1

Първият акцент е задния капак (гръб) на LG G4 ще сепредлага с пластмасов гръб, или като опция с атрактивен избор кожен гръб.

Вторият акцент е дисплея - LG запазват размера и резолюцията като на G3 - 5.5" QHD, но с новата LCD матрица цветовете ще са по прицизни.

Третият акцент на LG G4 е неговата камера. Той има нов 16MP сензор и подобрен обектив. Селфи камерата вече е 8MP. Камерата има нов интерфейс с ръчни настройки и RAW режим.

LG G4 е малко по-голям от предшественика си, който вече е по-скоро фаблет, отколкото телефон. Смартфона е по-малък от iPhone 6 плюс и съвсем малко по-голям от Samsung Galaxy S6.

Пластмасов или кожен гръб (заден капак)

Аксесоари за LG G4 от TELEMOBIKA

Kоженото покритие на гърба, е отнело цели три години за изследвания, заявиха от компанията. Кожата е от растителни влкна, която се получава по доста труден процес, който отнема три месеца. Коженият гръб също така има декоративни шевове, както и щампована емблемата на G4.

Пластмасовият капак,койтоедругата опция за покритие на гърба, пасва добре в ръката и по него не остават отпечатъци, но опцията с кожен гръб (заден капак) предизвиква асоциации със луксозни седалки на спортен автомобил или скъп портфейл. LG ще предлага редица опции за цвят.

Заден капак на LG G4 - кожен и пластмасов

Пластмасов или кожен, задния панел е подвижен, което ви дава достъп до батерията, сим картата и слота за microSD карта. Батерията е с 3000mAh капацитет, също като LG G2 и G3. Според компанията производител, новият чипсет позволява на LG G4 20 % по-дълга работа на същата батерия.

Зарядното, което е в комплекта е само 1.8A, или 9W мощност, което е по-малко от други андроид устройства от висок клас, които са със зарядни с мощност от 10W, а тези за бърз заряд стигат до 15W. Wireless зареждането е възможно само с специални калъфи, които поддържат тази функция.

Новият дисплей е 25 % по-ярък и има 50 % по-висок контраст според официалните спецификации. Контрастът беше слабото място на екрана на G3, така че това е важно подобрение.

Софтуерът, с който работи LG G4 e Android 5.1 Lollipop и Optimus UX 4.0

LG G4 се захранва от Snapdragon 808 чипсет. Има шест ядрен процесор и 3GB RAM.

Успехът на LG G4 зависи и от цената. Очакваме да видим каква ще е тя и дали потребителите биха искали да имат кожен заден капак на своите смартфони.

Видео