Цената е доста добра, особено предвид функциите, с които ще разполага новия смартфон.

На специално събитие от Xiaomi представиха новия си модел смартфон - Xiaomi Mi 4i. Това е първия мобилен телефон на Xiaomi, който ще бъде първоначално пуснат на пазарите извън Китай. Цента на Xiaomi Mi 4i ще бъде само около $ 200.


Xiaomi Mi 4i нов смартфон

Дисплей и камери на смартфона:

  • 5 инчов IPS дисплей с 1080p
  • Основната камера ще е 13MP мегапикселова
  • Предна камера - 5MP, която може да изолзвате за селфита

Памет и процесорна мощ, операционна система на смартфона:

  • 2GB оперативна памет
  • 16GB на съхранение
  • Snapdragon 615 процесор
  • Android Lollipop.

Дизайн на Xiaomi Mi 4i

Относно дизайна, новият смартфон Xiaomi Mi 4i ще бъде с впечатляващата дебелина на телефона от 7,8мм. Тялото е изработено от поликарбонат, известен още като "Fancy plastic", като освен това ще има и покритие, което ще има задачата да предотвратява оставянето на пръстови отпечатъци върху повърхността на телефона. Клиентоите ще имат възможност дфа избират от пет цвята, кооито ще бъдат на разположение - може да се избира между стандартните цветове черно и бяло, но любителите на по цветните телефони ще могат да получат своя смартфон и в оранжево, светло синьо и розово.

Батерия на Xiaomi Mi 4i

За да захранва с енергия софтуера и на хардуера на този смартфон, както и големия екран, Xiaomi Mi 4i идва с внушителната батерия с мощност 3120 mAh, която всъщност е батерия с много по-голям капацитет, в сравнение с други телефони от такъв размер. Xiaomi казват, че са едни от първите, които използват нова технология за батерията с висока плътност, за да се побере толкова много капацитет в тънка конструкция. Когато имате нужда от батерията, а тя е на привършване, може да разчитате на функцията за бързо зареждане, която ще осигури 40 процента от пълния заряд само за един час. Според информация на Xiaomi, за пълен заряд на батерията за смартфона са необходими три часа.

Новият смартфон ще бъде пуснат на 30 април в Индия, а през май в Хонг Конг, Сингапур, Тайван и Малайзия.